Sat. Apr 20th, 2024

    बाल समय रवि भक्षि लियो तब
    तीनहुं लोक भयो अंधियारों
    ताहि सो त्रास भयो जग को
    यह संकट काहु सों जात न टारो
    (देवन आनि करी विनती तब)
    (छाड़ि दियो रवि कष्ट निवारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    वालि की त्रास कपीस बसै गिरि
    जात महाप्रभु पंथ निहारो
    चौंकि महामुनि शाप दियो तब
    चाहिए कौन बिचार बिचारो
    (कैद्विज रूप लिवाय महाप्रभु)
    (सो तुम दास के शोक निवारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    अंगद के संग लेन गए सिय
    खोज कपीस यह बैन उचारो
    जीवत न बचिहौ हम सो जु
    बिना सुधि लाये इहाँ पगु धारो
    (हेरी थके तट सिन्धु सबै तब)
    (लाए सिया-सुधि प्राण उबारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    रावण त्रास दई सिय को सब
    राक्षसि सो कही सोक निवारो
    ताहि समय हनुमान महाप्रभु
    जाए महा रजनीचर मारो
    (चाहत सीय असोक सों आगिसु)
    (दै प्रभु मुद्रिका सोक निवारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    बान लग्यो उर लछिमन के तब
    प्राण तजे सुत रावण मारो
    लै गृह बैद्य सुषेन समेत
    तबै गिरि द्रोण सुबीर उपारो
    (आनि सजीवन हाथ दई तब)
    (लछिमन के तुम प्रान उबारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    रावन युद्ध अजान कियो तब
    नाग कि फांस सबै सिर डारो
    श्री रघुनाथ समेत सबै दल
    मोह भयो यह संकट भारो
    (आनि खगेस तबै हनुमान जु)
    (बंधन काटि सुत्रास निवारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    बंधु समेत जबै अहिरावन
    लै रघुनाथ पताल सिधारो
    देबिन्ही पूजि भली विधि सों बलि
    देउ सबै मिलि मन्त्र विचारो
    (जाये सहाए भयो तब ही)
    (अहिरावन सैन्य समेत संहारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    काज किये बड़ देवन के तुम
    बीर महाप्रभु देखि बिचारो
    कौन सो संकट मोर गरीब को
    जो तुमसो नहिं जात है टारो
    (बेगि हरो हनुमान महाप्रभु)
    (जो कछु संकट होए हमारो)
    को नहीं जानत है जग में कपि
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)
    (संकटमोचन नाम तिहारो)

    hanuman ashtak lyrics in english

    Baal Samai Rabi Bhakshi Liyo Tabh teenahu Loka Bhayo Andhiyaro

    Taahi So Traas Bhayo Jaga Ko Yaha Sankat Kaahu So Jaat Na Taaro

    Dewan Aani Kari Binatee Tabh Shaadh Diyo Rabi Kashta Niwaaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tiharo

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Baali Ki Traas Kapees Basai Giri Jaat Mahaa Prabhu Pantha Nihaaro

    Chownkee Maha Muni Saap Diyo Tab Chahiyay Kown Bichaar Bichaaro

    Kai Dwija Roop Liwaaya Mahaa Prabhu So Tuma Daas Kay Soka Niwaaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tiharo

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Angad Kay Sanga Layna Gayay Siya Koja Kapees Yaha Baina Uchaaro

    Jeevat Na Bachihow Hum So Ju Bina Sudhi Laaya Ehaan Pagu Dhaaro

    Hayri Thakay Tatta Sindhu Sabai Taba Laaya Siya Sudhi Praan Ubaaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tiharo

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Raavana Traas Dayee Siya So Saba Raakshashi So Kahi Soka Nivaaro

    Taahi Samaya Hanuman Mahaprabhu Jaaya Mahaa Rajnee Charamaaro

    Chaahat Siya Asoka So Aagi Su Dai Prabhu Mudrika Soka Nivaaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tihaaro

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Baanlagyo Ura Lashiman Kay Taba Praan Tajay Suta Raavana Maaro

    Lai Griha Baidya Sushena Sameta Tabai Giri Drona So Beera Ubhaaro

    Aani Sajeewan Hatha Dayee Taba Lashiman Kay Tum Praana Ubhaaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tihaaro

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Raavana Juddha Ajaan Kiyo Taba Naaga Kin Phaas Sabhi Sira Daaro

    Sri Raghunath Samet Sabai Dak Moha Bhaya Yaha Sankat Bhaaro

    Aani Khagesa Tabai Hanumaan Ju Bhandan Kaati Sutraas Nivaaro

    Ko Nahin Jaanat Hain Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tiharo

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Bhandhu Samet Jabai Ahi Raavana Lai Raghunath Pataal Sidhaaro

    Debihi Puji Bhali Bidhin So Bali Dewoo Sabai Mili Mantra Vichaaro

    Jaaya Sahaaya Bhayo Taba Hi Ahi Raavana Sainya Samet Sanghaaro

    Ko Nahin Jaanat Hain Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tihaaro

    Sankat Mochan Naam Tiharo…

    Kaaja Kiyay Bara Dewan Kay Tum Beera Mahaa Prabhu Dekhi Bichaaro

    Kown So Sankat Mora Gaib Ko Jo Tum So Nahin Jaat Hai Taaro

    Baygi Haro Hanumaan Haha Prabhu Jo Kucha Sankat Hoya Ha Maaro

    Ko Nahin Jaanat Hai Jaga May Kapi Sankat Mochan Naam Tiharo

    Sankat Mochan Naam Tiharo (x3).

    [ratemypost]

    By विकास सिंह

    विकास नें वाणिज्य में स्नातक किया है और उन्हें भाषा और खेल-कूद में काफी शौक है. दा इंडियन वायर के लिए विकास हिंदी व्याकरण एवं अन्य भाषाओं के बारे में लिख रहे हैं.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *